Rejser / Sicilien 2017

Sicilien 2017

I september 2017 tog vi til Sicilien, en rejse vi havde glædet os rigtigt meget til. Vores første ferie helt alene og som vi selv havde "planlagt".
 
Vi følte os meget grønne i at rejse da vi tog afsted. Vi har begge rejst før, men det har altid været sammen med andre og/eller i grupper.
 
Valget faldt på Sicilien, da vi gerne vil rejse til steder der ikke er alt for præget af turisme og så er jeg (Anne) vild med Italien. Jeg har været i både Firenze og Milano og jeg har endnu ikke oplevet noget jeg ikke kunne lide.
 
Vi fandt en rejse hos Kipling Travel - "Siciliens ansigter", som vi syntes var en god blanding af agriturismo (italiensk bondegårdsferie agtigt) og en smule turisme, da vi også gerne ville opleve de steder der var værd at besøge.
 
Vi skulle bo tre forskellige steder på øen, hvoraf to af dem var agriturismo - det rene landidyl. Sted nr. et var en oliven og frugtplantage og sted nr. to en aktiv oliven plantage. Det sidste sted var en halvpension, dog stadig med anvendelse af lokale råvarer.
 
     
                  Tagliborsa Giarre                         Umodne oliven fra plantagen. 
 
Se flere billeder fra turen under Sicilien galleri.
 
Vi havde lejet en bil dernede - det var ligesom en del af pakken, da de tre bosteder lå ret langt fra hinanden og i sidste ende også ret langt fra lufthavnen. Det er en fin måde at opeve meget på, men en uge var lige i underkanten - havde vi vidst vi skulle køre så meget, så havde vi forlænget rejsen med et par dage. Det havde været rart med et par indskudte afslapningsdage:-)
 
På Sicilien er der også vejafgift (finder man ud af) - det havde vi ikke lige sat os ordentligt ind i, så jeg var fisme glad for de par småmønter vi havde taget med hjemmefra. De lå dog gravet ned i vores bagage bagerst i bilen, hvilket resulterede i at vi blev dyttet godt og grundigt af, da vi holdte og spærrede i et betalingsanlæg den første nat da vi ankom. Jeg skulle jo for pokker lige grave mønterne frem;-)
 
Vi er flere gange blevet spurgt om ikke mafiaen hører hjemme på Sicilien og jo det gør han (hun..hmm...nej nok han...hen...nå) da vist nok. Det er altså ikke noget man mærker noget til. De skal vist nok stå for renovationen dernede, men så er de da ikke overbebyrdede i hvert fald, for det flyder med affald i visse områder.