Rejser / Vietnam 2019

Vietnam 2019

 
Vietnam er fantastisk - et land der kommer ind under huden på en!
 
I marts 2019 drog vi til Vietnam, en rejse vi havde brugt en del tid på at forberede. I tæt samarbejde med Vietnam-Rejser fik vi tilrettelagt hvad der skulle vise sig at blive en uforglemmelig oplevelse!
 
Vietnam skal opleves. Det er umuligt at beskrive den storslåede natur, det fantastiske folkefærd og trafikken;-)
 
Vores rejse har været en rundtur i det nordlige og midt Vietnam. Vi startede i Hanoi, en larmede storby, men dog med en masse charme og en trafik der er umulig at beskrive. Det er organiseret kaos, hvor biler, knallertførere og fodgængere bevæger sig rundt i et stort netværk imellem hinanden og hvor alle holder øje med alle. Det går sjældent galt, selvom det i vores øjne virkede håbløst rodet. Selvom der dyttes og båttes, så er der respekt og venlighed og ingen vrede.
Efter Hanoi tog vi på landet og fik lov til at opleve bjerglandsbyer og deres indbyggere. Ufatteligt venlige mennesker, selvom de er meget fattige. De lever af deres landbrug og de arbejder i døgn drift. Vi fik smagt friske ananas, meloner mv., der lige var blevet høstet. Sikke det smagte!
 
Vi tog til Halong Bay og var på en 2 dages sejltur ude på bugten. Storslået, selvom det skæmmer billedet lidt, at bugten er meget forurenet med affald.
Efter vi havde været rundt i det nordlige Vietnam tog vi en lille flyvetur ned til midt Vietnam. Fra Hue skulle vi så på en 2 dages mortorcykeltur til Hoi An. Nok højdepunktet på vores rejse. En motorcykeltur ud i bjergene og igennem bjerglandsbyer, er den FEDESTE måde at opleve Vietnam på! Man får det hele direkte ind, vind, vejr, dufte og indtryk. Det kan ikke beskrives. Vi fik ondt i røven som aldrig før. Sikke en smerte, men det var det hele værd. Undervejs, kørte vi igennem en by hvor de dyrkede kanel og det duftede af risengrød til jul;-D Vi kørte forbi en kæmpe østersfarm, hvor Inge smagte rå friskfanget østers. Vi kørte igennem den vietnamesiske jungle og meget meget mere.
 
Vi sluttede Vietnam af i Hoi An, den skønneste by med mennesker, liv og farver. Lanterner over alt, der giver byen en særlig stemning. Vi var på guidet food-tour rundt i byen og fik smagt en masse lækre lokale specialiteter.
Husk wc papir og håndsprit når du skal til Vietnam! Det er 2 ting der er umulige at undvære, derudover så er jeg taknemmelig for, at vi har fået denne oplevelse!